7 põnevat õuemängu, mis toob pere kokku ja liikuma!

Mölkky rannas

Kas oled kunagi mõelnud, kuidas veeta kvaliteetaega oma perega, samal ajal nautides värsket õhku ja liikumist? Tänapäeva kiire elutempo juures võib see tunduda väljakutse - soovitame Sulle 7 õuemängu, mida mängida suviste ilusate ilmadega!

1) Mölkky - Soome päritolu viskemäng on suurepärane viis veeta aega õues koos pere ja sõpradega. Lihtne ja lõbus, Mölkky pakub nii lastele kui ka täiskasvanutele meeldivat ajaviidet ning arendab samal ajal sotsiaalseid oskusi, strateegiat ja täpsust. Mölkky on maailma popim õuemäng. Eestis tegutsevad mitmed klubid Mölkky mängijatele.
Osta Mölkky siit

2) Petank - suurepärane võimalus nautida päikese käes veedetud aega koos lähedastega. Selle mängu võlu seisneb tema lihtsuses ja võimaluses osaleda kogu perega, olenemata vanusest või oskustasemest. Rasked tõukekuulid arendavad füüsilist vormi ja võistlusmoment teeb selle mängu veelgi lõbusamaks.
Osta Petank siit

3) Mängumajad - eriline võimalus lasta lapse kujutlusvõimel lennata vabalt ning samal ajal julgustada koostööd ja suhtlemist teiste lastega. Mängumajad arendavad kujutlusvõimeid seeläbi, et laps saab mängida sõpradega või Sinuga rollimänge. Rollimängud tugevdavad lapse iseloomu kujunemist.

4) Kroket - klassikaline aiamäng on ideaalne valik perepäevadeks. Lõbus ja konkurentsi täis, kroket paneb proovile osavuse ja strateegilise mõtlemise ning loob meeldejäävaid hetki koos perega.

5) Peitus - vana hea peitus on alati lõbus valik, eriti kui otsite mängu, mis sobib igale vanusele ja nõuab vaid veidi kujutlusvõimet ja nutikust. Nüüd kui ilmad on palju paremad, saab seda õues nautida, mis muudab leidmise/peitmise raskemaks, aga palju huvitavamaks.

6) Ukakas - kes ei mäletaks oma lapsepõlvest ukakat? See traditsiooniline eesti mäng on suurepärane kombinatsioon peitusest ja tagaajamisest. Popp õuemäng arendab füüsilist võhma, sest mäng seisneb selles, kui kiirelt sa suudad põgeneda ukaka eest. Osalejad peavad nuputama, kuhu end peita ja pääseda õigel hetkel tagasi kodubaasi.

7) Geopeitus - kaasaegne aarete jaht (treasure hunt), geopeitus on suurepärane viis panna oma perega avastada uusi kohti ja looduses seigelda. Lisaks pakub see mäng võimalust õppida kaardilugemise oskust ja koostööd.

Nii et julgustame Sind võtma aega oma pere jaoks ning proovi need mängud ära! Olgu see siis lõbus päev pargis või mõnus õhtu oma aias, need mängud aitavad perel luua hindamatuid mälestusi ja tugevdada omavahelist sidet.

Jäta kommentaar

Kommentaarid avaldatakse peale toimetaja kinnitamist.